crestart.hu

Felhasználói élmény - UX

A UX az angol User Experience, magyarul felhasználói élmény szavak rövidítéséből származik. A UX mindazon hatások összessége, amelyek a felhasználó véleményét befolyásolják egy weboldal vagy mobilalkalmazás használata közben.

Mit csinál egy UX tervező?

A UX tervező azt a vázat tervezi meg és koordinálja, amire a UI tervező “felépíti” a megjelenést. Sokan úgy gondolják a UX csupán a prototípus készítésről szól, vagy annak a kutatásáról, hogy a felhasználók mit gondolhatnak, amikor használnak egy terméket, de ez nem így van. A UX arról szól, hogy a felhasználók mit éreznek amikor a mobilalkalmazásodat, termékedet vagy céged weboldalát használják. A UX design pedig a felhasználói élmény tervezését jelenti. 

Tehát a UX tervező egy olyan folyamatot irányít, ami javítja a felhasználói elégedettséget a felhasználó és a termék között, a használhatóság és az élmény növelésével.

Mitől jó egy felhasználói felület?

ux és ui csapatmunka
Hasznos

A tartalom a célközönségnek készüljön. Ha a felhasználók olyan tartalmat kapnak ami nem érdekli őket, akkor nem fogják azt elolvasni, hanem tovább állnak. Mindig a célközönség legyen a legnagyobb fókuszban.

webáruház webshop optimalizáció
Könnyen használható

A navigáció mindig legyen egyértelmű és logikusan felépített, a felület struktúrája könnyen értelmezhető és átlátható. Ha egy felhasználói felület túlzsúfolt, a tartalom és a navigáció nem átlátható, ha nem lehet egyszerűen kezelni a funkciókat, akkor ez frusztrációt okozhat a felhasználókban.

céges arculat tervezés minőség

Esztétikus

Nagyon fontos a megfelelő ergonómia, hiszen ha az embereknek nem tudják kezelni, akkor nem lesz túl pozitív élmény használni.

Meggyőztél! Hogyan kezdjek neki?

Kérj ajánlatot tőlünk! A megfelelő célcsoport eléréséhez kialakítandó logó tervezésénél fontos, hogy a tervezést kutatási munka előzze meg, hiszen más vizuális megjelenítésre van szüksége egy étteremnek, mint egy logisztikai cégnek. Az igényeid figyelembe vételével, és az iparág sajátosságaira építve készítjük el céged számára a designt.

Referenciák

Weboldal

Yobi’s

Mobilalkalmazás

DiiTalk

Arculat Weboldal

BuildTools

Arculat Weboldal

Hola

Arculat Mobilalkalmazás Weboldal

BooStickers

Arculat Weboldal

Modern Exterior Systems

Mobilalkalmazás tervezési árak

Mobilalkalmazás tervezése
Egyedi UX és UI tervek iOS és Android rendszerekre, maximum 10 oldal

200.000 Ft

-tól

20

Mobilalkalmazás tervezése és fejlesztése
Tervezés és fejlesztés Android és iOS rendszerekre, maximum 10 funkció vagy oldal

500.000 Ft

-tól

Egyedi felhasználói felület tervezése
Bármilyen webes vagy mobilalkalmazás tervezése, maximum 5 oldal

150.000 Ft

-tól

*Az árak tájékoztató jellegűek. A leadott anyag mennyisége és sok egyéb paraméter is befolyásolhatja a végeredményt. A végleges ajánlatot természetesen minden projekt megkezdése előtt fixáljuk, így pontosan tudsz majd tervezni. Kérj személyre szabott ajánlatot most!

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a UX?

A UX az angol User Experience, magyarul felhasználói élmény szavak rövidítéséből származik. A UX mindazon hatások összessége, amelyek a felhasználó véleményét befolyásolják egy weboldal vagy mobilalkalmazás megtekintése közben.

Mit csinál egy UX tervező?

A UX tervező azt a vázat tervezi meg és koordinálja, amire a UI tervező “felépíti” a megjelenést.

Mi az a UI?

A UI az angol User Interface, magyarul felhasználói felület szavak rövidítéséből származik. A UI design egy kifejezetten a digitális világra, a weboldalak és mobilalkalmazások felületeinek a tervezésére szakosodott tevékenységet jelent, ami a grafikai tervezés mellett magába foglalja az építéssel illetve a teszteléssel járó munkálatokat is.

Mit csinál egy UI tervező?

A UI tervező dolga tehát a weboldalak és applikációk felületeinek vizuális tervezése, tesztelése.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.