crestart.hu

Felhasználói felület - UI

A UI az angol User Interface, magyarul felhasználói felület szavak rövidítéséből származik. A UI design egy kifejezetten a digitális világra, a weboldalak és mobilalkalmazások felületeinek a tervezésére szakosodott tevékenységet jelent, ami a grafikai tervezés mellett magába foglalja az építéssel illetve a teszteléssel járó munkálatokat is.

Miért van szükség UI tervezésre?

Tapasztalataim alapján a felhasználói felület tervezés a fejlesztési projektek nagy részénél – legyen az webes- vagy mobilalkalmazás – amolyan “jó ha van” szakaszként van kezelve. Ha mégis belefektetik az energiát, akkor gyorsan túl kell esni a tervezési fázison, hogy végre kezdődhessen a fejlesztés.

A projekt beindulása után azonban gyakran felmerülnek olyan elemek, amikre a fejlesztés kezdetekor még nem is gondoltak, a felhasználók esetleg nem elégedettek a produktummal, ezért mélyen a zsebbe kell nyúlni a módosításokért.

Rengeteg pénzt lehet spórolni, ha kész tervvel rendelkezel. Egy designt, prototípust vagy drótvázat jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb módosíani, mint egy elkészült alkalmazás kódját átirni.

Miért jó UI tervezővel dolgozni?

felhasználói felület idő
Időt spórol

Fejlesztés előtt, prototípusok és drótvázak segítségével vizuálisan tudja felvázolni a projektet programozás nélkül, igy nem kell minden alkalommal meetinget tartani, ha változás történt a felületben. Ugyanakkor lehet párhuzamosan is csinálni, amíg a fejlesztők készítik a backendet, építik a rendszert addig a designer elkészíti a felületeket, prototípusokat.

felhasználói felület tesztel
Tesztel

A prototípusok segítségével, felméri mi az a design megoldás ami működik és mi az ami nem. Ennek köszönhetően már a tervezés fázisában kiderülhet, ha egy funkció nem működik, megspórolva ezzel a felesleges fejlesztési köröket.

ux és ui fejlesztő
Kódbarát

Egy profi tervezés után a fejlesztők is tisztábban és gyorsabban tudnak dolgozni. A prototípusoknak köszönhetően látják mit kell majd kódolni, a felesleges sorok mérete csökken, átláthatóbb lesz, így kevesebb a hiba lehetőség is.

Meggyőztél! Hogyan kezdjek neki?

Kérj ajánlatot tőlünk! A megfelelő célcsoport eléréséhez kialakítandó logó tervezésénél fontos, hogy a tervezést kutatási munka előzze meg, hiszen más vizuális megjelenítésre van szüksége egy étteremnek, mint egy logisztikai cégnek. Az igényeid figyelembe vételével, és az iparág sajátosságaira építve készítjük el céged számára a designt.

Referenciák

Weboldal

Yobi’s

Mobilalkalmazás

DiiTalk

Arculat Weboldal

BuildTools

Arculat Weboldal

Hola

Arculat Mobilalkalmazás Weboldal

BooStickers

Arculat Weboldal

Modern Exterior Systems

Mobilalkalmazás tervezési árak

Mobilalkalmazás tervezése
Egyedi UX és UI tervek iOS és Android rendszerekre, maximum 10 oldal

200.000 Ft

-tól

Mobilalkalmazás tervezése és fejlesztése
Tervezés és fejlesztés Android és iOS rendszerekre, maximum 10 funkció vagy oldal

500.000 Ft

-tól

Egyedi felhasználói felület tervezése
Bármilyen webes vagy mobilalkalmazás tervezése, maximum 5 oldal

150.000 Ft

-tól

*Az árak tájékoztató jellegűek. A leadott anyag mennyisége és sok egyéb paraméter is befolyásolhatja a végeredményt. A végleges ajánlatot természetesen minden projekt megkezdése előtt fixáljuk, így pontosan tudsz majd tervezni. Kérj személyre szabott ajánlatot most!

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a UX?

A UX az angol User Experience, magyarul felhasználói élmény szavak rövidítéséből származik. A UX mindazon hatások összessége, amelyek a felhasználó véleményét befolyásolják egy weboldal vagy mobilalkalmazás megtekintése közben.

Mit csinál egy UX tervező?

A UX tervező azt a vázat tervezi meg és koordinálja, amire a UI tervező “felépíti” a megjelenést.

Mi az a UI?

A UI az angol User Interface, magyarul felhasználói felület szavak rövidítéséből származik. A UI design egy kifejezetten a digitális világra, a weboldalak és mobilalkalmazások felületeinek a tervezésére szakosodott tevékenységet jelent, ami a grafikai tervezés mellett magába foglalja az építéssel illetve a teszteléssel járó munkálatokat is.

Mit csinál egy UI tervező?

A UI tervező dolga tehát a weboldalak és applikációk felületeinek vizuális tervezése, tesztelése.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.